LOS ARCOS (NAVARRA)
ESPANYA

Castellano

CASTELLANO

Euskera

English

Deutsch Française

Situació


Torre de la Iglesia

Torre de la Iglesia de St. María

Emplaçada al peu d'un turó de guix, a la vora del riu Odrón, Los Arcos és l'hereva de l'antiga localitat romana de Curnonium.
Los Arcos va experimentar un fort creixement, de bon antuvi, gràcies al camí de Sant Jaume i, després, a la seva privilegiada posició de cruïlla de camins.
Aquí hi conflueixen les carreteres de Logronyo a Pamplona i la de Vitoria a Calahorra.
El rei Sanç el Savi li concedí el 1175 fur propi i més tard la vila va obtenir el privilegi de celebrar mercat setmanal -que encara es fa cada dissabte- i fira anual.
Los Arcos és a la capçalera d'una comarca de 4.500 habitants. Vila dedicada a l'agricultura, però en la qual els serveis tenen un pes prou important.Peregrino
És rellevant per a Los Arcos el fet d'ésser un enclau del Camí de Sant Jaume, això dóna a aquesta localitat el caràcter tant especial que tenen els pobles que acullen els pelegrins que passen per aquestes terres camí de Compostel·la.


Què hi podeu fer


El clima de Los Arcos és sens dubte un dels seus majors atractius. Un ambient sec i asolellat garanteix de poder gaudir de la natura i de tota mena d'activitats a l'aire lliure.
Un altre dels atractius d'aquesta vila és la seva gastronomia. És sabut per tothom que els navarresos són mestres en el tractament de les verdures fresques i dels productes de la terra, especialment pebrots i espàrrecs, tan típics d'aquesta zona. Si teniu l'oportunidad, heu de degustar alguna de les verdures autòctones, com el "cardo" o la "borraja" i no us heu de quedar sense tastar les delicioses "alubias pochas".
Els restauradors de Los Arcos no es queden enrera pel que fa a la cuina de carns. D'això us en poden deixar constància els excel·lents rostits, tan tradicionals en aquesta terra. Us recomanem molt especialment el cruixent xai rostit.
I perquè el dinar sigui ben complet cal que el regueu amb bon vi. Sens dubte, us han de plaure els que s'elaboren i envelleixen a les nostres bodegues, i que es compten entre els més preuats de Navarra.


Trabajos de vendimia.

Crianza de botelles de vi als cellers de Los Arcos.


Què cal veure


Una passejada per Los Arcos us encisarà...
A més del seu principal monument, l'Església de Sta Maria, podreu admirar les portalades de l' "Estanco" i Sta. Maria, aquesta darrera del segle XVII i amb tres atractius escuts.
Recorrent els seus carrers i places, trobareu diversos palaus barrocs i cases senyorials dels segles XVII i XVIII.
Hi ha també tres ermites: la del Calvari - un edifici barroc del segle XVIII - la de Sant Sebastià i la de Sant Blai.
Us recomanen també de visitar el Convent de les religioses Concepcionistes i la seva església.

Casa de los Zenzano con su escudo.

Plànol de Los Arcos

Plano de Los Arcos

Com arribar?
Església de Sta. María
Excursions
Festes i romerías
Deport


Pàgina de suggeriments, precs i preguntes